Stresstherapeut

Ontwikkelingen

 

  • December 2016: cursus; coaching bij HSP gevolgd en afgerond.
  • Winter 2016: cursus "Counseling bij verslaving" afgerond. Begeleiding bij verschillende problemen of verslaving m.b.t. alcohol, drugs, roken, internetverslaving, eetverslaving, gewoonteverslaving enz.
  • 2015: meer verdiept in kennis en achtergronden bij HSP (hoogsensitieve personen) en Nieuwetijdskinderen. Omdat ik zelf een Nieuwetijdskind ben, en sensitief maakt dat ik een ervaringsdeskundige ben.
  • Februari/Maart 2015: cursus Mindfulness voor kinderen (en hun ouders).
  • Eind December 2014: cursus slaapproblemen bij Slaapmakend.
  • September 2014: voltooiing eigen ontwikkelde methode. Een eigentijdse methode die snel tot de kern komt en gericht is op duurzaam herstel. Het is een combinatie van wetenschappelijk onderzoek, psychologie, oude wijsheden en spirituele benaderingen (uitgangspunt: zijn zoals je werkelijk bent). Zoals Thich Nhat Hahn zei: "het wonder is niet om over het water te lopen, maar om over de aarde te lopen". In deze methode zit een opbouw in de probleem-aanpak: wat speelt zich af in het hoofd, hoe werkt het, en hoe werkt het bij jou? Verder: vastzittende overtuigingen, beïnvloeding van geestelijke processen op het fysieke en energetische lichaam, kernangsten en (onbewuste) trancevormen. Deze heeft iedereen, net zoals innerlijke drijfveren en overlevingsmechanismen. Hoe is de interactie in jezelf en naar anderen toe, enz. Het is gericht op de aanpak van de wortel van het probleem, daar zit de oorzaak, en dus ook het antwoord om te helen.