Stresstherapeut

Mijn dienstverlening

Op 15 Oktober 2005 ben ik begonnen als psychosociaal therapeut. Dit ben ik nog steeds, maar door alle vergaarde kennis en ervaring is het meer dan alleen psychosociale hulpverlening geworden.

De oorzaak van velerlei problemen heeft vaak te maken met stressfactoren. Kortgezegd is stress een verstoring, een onbalans. Stress kun je niet altijd voorkomen, het kan van buitenaf komen, van binnenuit of beide. 

Samen met u, en/of uw kind gaan we op zoek naar de factoren die voor problemen zorgen. Gedragspatronen, omgeving, kern-angsten (die iedereen heeft), onderliggende patronen, interacties met anderen, vastzittende overtuigingen en onbewuste overlevingsstrategiën maken hier deel van uit.

In mijn hulpverlening hanteer ik een holistsche aanpak; alles heeft met elkaar te maken. Ik vraag ook altijd naar geestelijke en lichamelijke klachten. Lichaam en geest zijn samen één systeem en hebben direct invloed op elkaar. Mijn behandelwijze is dan ook heel breed, ik neem het hele systeem mee in behandeling. Dit zorgt voor een effectieve en diepere genezing. Ik ga naar de oorsprong van de klachten zonder al te diep te "graven". Ik kom snel tot het probleem en de bijbehorende puzzelstukjes die hier mee te maken hebben. Mijn begeleiding/behandeling stem ik af op de cliënt, iedereen is anders.

U kunt bij mij o.a. terecht bij:

  • Geestelijke klachten zoals; stress, vastlopen, piekeren, individuele problemen, relatieproblemen, werkgerelateerde klachten, problemen op school, zingeving/betekenis geven aan het leven. Als er te weinig zingeving wordt ervaren kan dit o.a. weer zorgen voor depressieve gevoelens en/of verslavingsgevoeligheid of lichamelijke klachten.
  • Lichamelijke problemen; moeilijk verklaarbare klachten, vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, hoofdpijn,allergische reacties, klachten van buik, nek, schouders enz.
  • Begeleiding van sensitieve kinderen/tieners of volwassenen, autistisch spectrum, ADHD enz.
  • Allerlei angsten, zoals; rij-angst, vliegangst, dwangmatigheid, onverklaarbare angsten, trauma's.
  • Bij rouwprocessen; afscheid van dierbaren, van levensfasen, identiteitsverlies, verlies van gezondheid.
  • Als uw kind of tiener met vragen komt waar u geen antwoord op weet, of het niet begrijpt. Ik kan me goed afstemmen op kinderen en tieners en de vertaalslag naar volwassenen maken.
  • Energetische heling.